2023. okt 18.

Cseresznyepaprikás oregánós csirkecomb ragu

írta: Petőcz Ferenc
Cseresznyepaprikás oregánós csirkecomb ragu

6 adag

csirke2_2.jpg

Egy régi kedvencünk, amely szintén lemaradt a blogunkról, így ideje közzé tenni. Tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 12 darab csirke felsőcomb
  • liszt, olaj
  • só,bors, köménymag
  • 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma darabolva
  • oregánó
  • 8 darab savanyított cseresznyepaprika
  • száraz fehérbor (pl.: olaszrizling)
A csirkecombokat lisztbe forgassuk bele, majd mindkét oldalát forró olajban egy serpenyőben pirítsuk meg. Nem megsütni kell, így kevés olajban tegyük mindezt. A kéreg megakadályozza a hús kiszáradását és lágyabb állagot eredményez.
csirke3.jpg
csirke6.jpg
A visszamaradt olajat öntsük át egy lábasba és pirítsuk meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a combokat, sózzuk, borsozzuk,

csirke4.jpg

csirke5.jpg

Öntsük fel fele víz fele bor keverékkel, adjuk hozzá az őrölt köményt és forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk. A paprikák magját kivágjuk, a paprikát daraboljuk és az oregánóval adjuk az ételhez. Lassú tűzön kb 40 perc alatt elkészül, a húson lévő liszt szépen besűríti az ételt. Rizzsel, nokedlivel tálaljuk. Nagyon finom.
Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak