Cseresznyepaprikás oregánós csirkecomb ragu
6 adag
Egy régi kedvencünk, amely szintén lemaradt a blogunkról, így ideje közzé tenni. Tetszeni fog.
Hozzávalók:
- 12 darab csirke felsőcomb
- liszt, olaj
- só,bors, köménymag
- 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma darabolva
- oregánó
- 8 darab savanyított cseresznyepaprika
- száraz fehérbor (pl.: olaszrizling)
A csirkecombokat lisztbe forgassuk bele, majd mindkét oldalát forró olajban egy serpenyőben pirítsuk meg. Nem megsütni kell, így kevés olajban tegyük mindezt. A kéreg megakadályozza a hús kiszáradását és lágyabb állagot eredményez.
A visszamaradt olajat öntsük át egy lábasba és pirítsuk meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a combokat, sózzuk, borsozzuk,
Öntsük fel fele víz fele bor keverékkel, adjuk hozzá az őrölt köményt és forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk. A paprikák magját kivágjuk, a paprikát daraboljuk és az oregánóval adjuk az ételhez. Lassú tűzön kb 40 perc alatt elkészül, a húson lévő liszt szépen besűríti az ételt. Rizzsel, nokedlivel tálaljuk. Nagyon finom.