Fetával töltött cukkini bacon köntösben
Vannak betegségek, ahol nagyon fontos az ételek összetétele és a bevitt szénhidrát, és kalória kontroll alatt tartása. Ezek közé tartozik a cukorbetegség is. E recept jól illeszkedik a szénhidrátszegény diétába, szénhidrát tartalma adagonként 6 gramm a napi ajánlott 160 gramm maximumhoz viszonyítva.
Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini (kb 80 dkg)
- 20 dkg feta sajt
- 8 szelet bacon
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
Az étel könnyen elkészíthető, tartalmas és nagyon finom. A cukkini magjait kiszedjük- elrakjuk, mert később fel tudjuk használni majd egy rántottába- az üreget átkenjük olívaolajjal, meghintjük a borssal és bele rakjuk a fetasajtot. Az így kapott töltött cukkini csónakokat kettő darab bacon szelettel körbe tekerjük.
Tepsibe helyezve lefedjük fóliával, majd 250 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20 percet sütjük, levesszük a fóliát és még kb 5 percet rápirítunk. Picit hagyjuk hűlni és tálaljuk, tálaláskor aprított hagymaszárral tálaltam, de frissen aprított petrezselyemmel is jó.
U.i.: Só nem kell hozzá, mert a feta és a bacon is tartalmaz sót. A bacon miatt a görögös vonal azaz az oregánós fűszerezés nem passzol hozzá.
Jó étvágyat!