2023. nov 22.

Fetával töltött cukkini bacon köntösben

írta: Petőcz Ferenc
Fetával töltött cukkini bacon köntösben

cuk1.jpg

Vannak betegségek, ahol nagyon fontos az ételek összetétele és a bevitt szénhidrát, és kalória kontroll alatt tartása. Ezek közé tartozik a cukorbetegség is. E recept jól illeszkedik a szénhidrátszegény diétába, szénhidrát tartalma adagonként 6 gramm a napi ajánlott 160 gramm maximumhoz viszonyítva.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb cukkini (kb 80 dkg)
  • 20 dkg feta sajt
  • 8 szelet bacon
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Az étel könnyen elkészíthető, tartalmas és nagyon finom. A cukkini magjait kiszedjük- elrakjuk, mert később fel tudjuk használni  majd egy rántottába- az üreget átkenjük olívaolajjal, meghintjük a borssal és bele rakjuk a fetasajtot. Az így kapott töltött cukkini csónakokat kettő darab bacon szelettel körbe tekerjük. 

Tepsibe helyezve lefedjük fóliával, majd 250 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20 percet sütjük, levesszük a fóliát és még kb 5 percet rápirítunk. Picit hagyjuk hűlni és tálaljuk, tálaláskor aprított hagymaszárral tálaltam, de frissen aprított petrezselyemmel is jó. 

U.i.: Só nem kell hozzá, mert a feta és a bacon is tartalmaz sót. A bacon miatt a görögös vonal azaz az oregánós fűszerezés nem passzol hozzá. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta