Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. máj 14.

Spanakopita

írta: Petőcz Ferenc
Spanakopita

Már nagyon várjuk a nyarat, a nyár ízeit, de a tavasz sem adja magát könnyen. Itt  vannak ezek az esős napok és ilyenkor jól esik néhány könnyű zöldséges falat. Ezek közül is most a görög kedvenc készült. Hozzávalók: 40 dkg bolti réteslap 12 lap 25 dkg fetasajt 2 gerezd reszelt fokhagyma 90…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2023. máj 11.

Sós teasütemény

írta: Petőcz Ferenc
Sós teasütemény

Ez sem most készült, de nem került még fel a blogra. Itt az ideje, hiszen egy örök klasszikus, mindig bejön, így már bekészítettem egy újabb adagot. Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg vaj 8 dkg zsír 1 ek só kb 16 dkg tejföl 2 tojássárgája Az alapanyagokat gyorsan összedolgozzuk, sietni…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2023. máj 11.

Házi meggyes túrós szelet

írta: Petőcz Ferenc
Házi meggyes túrós szelet

Ébred a természet, lassan érnek majd a nyár eleji gyümölcsök is, ezekből nagyszerű sütemények, lekvárok ételek készülnek majd. De, addig ameddig beérnek a finomságok előkerült egy-két üveg befőtt. Most ezzel készült a hétvégi desszert. Tetszeni és ízleni fog.   A recept egy 25*25 centis…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2023. máj 11.

Kolozsvári tokány

írta: Petőcz Ferenc
Kolozsvári tokány

A magyar konyha híres a különböző tokányairól, ezekről a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeiről. Mindben közös, hogy a belekerült húsok és hozzávalók többnyire csíkozva vannak. Most a kolozsvári tokány jön, amely elkészíthető szárnyasokból, sertésből is. Hozzávalók: 50 dkg hús csíkokra vágva 1…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása