Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. júl 21.

Kókuszos nyúlcomb

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszos nyúlcomb

A kókusz és a hús. Nagyon soknak félnek e párosítástól ami érthető, mert elsőre szokatlannak hangzik. Az oldalunon már van pár hasonló kombináció, mind remek étel, de most új formában költözik az asztalra a kókusz, hiszen panirként használtuk fel. Szerintem ez is ízleni fog…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2023. júl 21.

Tejszínes-gyöngyhagymás-fehérboros nyúlragu (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes-gyöngyhagymás-fehérboros nyúlragu (6 adag)

Kicsit fókuszba került nálunk a nyúlhús, de zsenge, finom, egészésges. Ebből próbáltunk pár remek ételt elkészíteni, ez az egyik. Jó étvágyat hozzá! 1,5 kg nyulat feldarabolunk, majd sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintjük és lisztbe forgatjuk. Ezt követően egy lábasban hirtelen…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2023. júl 21.

Zöldbabos nyúl bográcsban

írta: Petőcz Ferenc
Zöldbabos nyúl bográcsban

Ez is egy remek kemping étel, nem véletlenül készítettük a nyári friss ízek alapanyagaiból. Elcsépelt, de csak ismételni lehet, mindig az kell enni, aminek szezonja és ehhez a nyúl egészséges húsa jó társítás. Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 tévépaprika+ 1 hegyes…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2023. júl 21.

Kata szelet

írta: Petőcz Ferenc
Kata szelet

Könnyű

Ez egy finom sütemény, hasonlít a puncs szeletre, de mégis más. Tavasszal volt a sógorom születésnapja, oda készítettem, de a felgépelés elmaradt, így most pótlom. Egy dologban pedig biztos vagyok, hogy ízleni fog mindenkinek. Az elkészítéshez csatos formát használtam, ezt ajánlom nektek is a…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása