Kókuszos nyúlcomb
A kókusz és a hús. Nagyon soknak félnek e párosítástól ami érthető, mert elsőre szokatlannak hangzik. Az oldalunon már van pár hasonló kombináció, mind remek étel, de most új formában költözik az asztalra a kókusz, hiszen panirként használtuk fel. Szerintem ez is ízleni fog mindenkinek.
Hozzávalók:
- 1 nyúl első és hátsó combjai
- 5 dl tej
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 1 ek fűszerkeverék (majoránna, rozmaring frissen őrölt bors)
- só
- olaj a sütéshez
A combokat fél liter víz és a tej keverékében 20 percet előfőzzük ( a tejben főzés alatt a nyúlhús nem szárad kis, szaftos marad). A combokat kiszedjük, hagyjuk hűlni, majd letörölgetjük. Sózzuk és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
A combokat ezt követően kókuszreszelékbe forgatjuk majd a felvert tojásba és ismét kókuszreszelékbe. Fórró olajban megsütjük. Bármilyen körettel finom étel. Jó étvágyat!