2023. júl 21.

Kókuszos nyúlcomb

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszos nyúlcomb

k1_2.jpg

A kókusz és a hús. Nagyon soknak félnek e párosítástól ami érthető, mert elsőre szokatlannak hangzik. Az oldalunon már van pár hasonló kombináció, mind remek étel, de most új formában költözik az asztalra a kókusz, hiszen panirként használtuk fel. Szerintem ez is ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 1 nyúl első és hátsó combjai
  • 5 dl tej
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 1 ek fűszerkeverék (majoránna, rozmaring frissen őrölt bors)
  • olaj a sütéshez

A combokat fél liter víz és a tej keverékében 20 percet előfőzzük ( a tejben főzés alatt a nyúlhús nem szárad kis, szaftos marad). A combokat kiszedjük, hagyjuk hűlni, majd letörölgetjük. Sózzuk és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 

A combokat ezt követően kókuszreszelékbe forgatjuk majd a felvert tojásba és ismét kókuszreszelékbe. Fórró olajban megsütjük. Bármilyen körettel finom étel. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak