Tejszínes-gyöngyhagymás-fehérboros nyúlragu (6 adag)
Kicsit fókuszba került nálunk a nyúlhús, de zsenge, finom, egészésges. Ebből próbáltunk pár remek ételt elkészíteni, ez az egyik. Jó étvágyat hozzá!
1,5 kg nyulat feldarabolunk, majd sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintjük és lisztbe forgatjuk. Ezt követően egy lábasban hirtelen pirítjuk, erre azért van szükség, mert a nyúl húsa száraz és így nem szárad ki, hanem szaftos marad.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és forrás után lassú tűzőn félig lefedve főzzük. Időnként száraz fehérborral felöntjük az elpárolgó levet összesen kb 3-4 dl fog kelleni. Ezalatt 25 dkg kockázott házi szalonnát vagy császárszalonnát 2 fej kockázott vöröshagymával 6 gerezd reszelt fokhagymával össze párolunk.
Amikor a hús megfőtt kivesszük a főzőléből a hús darabokat és 25 dkg zöldbabot rakunk a főzőlébe amelyet puhára főzünk.
Ehhez adjuk a szalonnás hagymát és a húst valamint kb 2,5 dl tejszínt. ezen felül 2,5 dl tejszínt elkeverünk 1 ek liszttel és azzal sűrítjük forrás után az ételt 15 dkg savanyított gyöngyhagymát is hozzá adunk vágott petrezselyemmel hintjük. Galuskával, főtt tésztával burgonyával tálaljuk, kinek mi a jobb, Jó étvágyat!