Zöldbabos nyúl bográcsban
Ez is egy remek kemping étel, nem véletlenül készítettük a nyári friss ízek alapanyagaiból. Elcsépelt, de csak ismételni lehet, mindig az kell enni, aminek szezonja és ehhez a nyúl egészséges húsa jó társítás.
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 4 tévépaprika+ 1 hegyes erős,
- 2 paradicsom,
- 2 dl vörösbor,
- 1,6 kg nyúl,
- 50 dkg zöldbab,
- só, bors,
- fűszerpaprika, babérlevél,
- 1-2 ág zsálya és kakukkfű
A vöröshagymát olajon megpirítunk, majd bele reszeljük a fokhagymákat, majd jöhetnek a paprikák. Nem sokkal később hozzáadjuk a paradicsomokat, később a nyúl is a bográcsba kerül, és fehéredésig pirítjuk.
Következik a fűszerezés, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi. Beletesszük a fűszernövény csokrot, amit tálaláskor megpróbálunk kihalászni. Amikor felforrt, kerül bele a bor is, és nem csak az ételbe, hanem az éhes szakácsba is. A zöldbabot akkor adjuk az ételhez, mikor a nyúl már majdnem megfőtt. Ha a nyúlhoz a máját is megkaptuk, akkor az is most mehet bele. Készre főzzük. Tálaláskor tejfölt is kínálunk hozzá- Friss kenyérrel vagy főtt tésztával, galuskával finom.