Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. aug 20.

Karfiolos-sárgarépás-hagymás savanyúság

írta: Petőcz Ferenc
Karfiolos-sárgarépás-hagymás savanyúság

Tart a nyár, sok finom zöldség áll rendelkezésre, készítünk is mindig friss avanyúságokat tartósítószer, ecet nélkül, mint ahogy azt tették eleink is régen. Most ezt a módszert fermentálásnak hívják. Nevezzük báminek kovászolásnak, az biztos, hogy finom és egészséges. Hozzávalók: 50 dkg karfiol…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2023. aug 20.

Velővel töltött sertésborda

írta: Petőcz Ferenc
Velővel töltött sertésborda

6 adag

Vannak ételek, amelyet a többség étteremben fogyaszt, de le kell mondani róla otthon? Szerintünk nem, mert sok-sok étel a mai árak mellett otthon is egyszerűen elkészíthető. Ez a recept is ilyen. Hozzávalók: 1 kg csont nélküli karaj 50 dkg sertésvelő 1 fej vöröshagyma 2 ek zsír só, frissen…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2023. aug 20.

Svéd nyári savanyú káposzta

írta: Petőcz Ferenc
Svéd nyári savanyú káposzta

Rendszeresen fermentálunk, készítünk ilyen egészsges finomságokat. Találtunk egy újabb receptet, nem csak nyáron készíthető.  Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta gyalulva vagy késsel felaprítva 4 közepes répa reszelve 1 kaliforniai paprika vagy kápia kockázva 1 csokor kapor aprítva 1 ek…

Tovább Szólj hozzá

Svéd Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása