Szalonnás káposzta saláta
Úgy tűnik, hogy még mindig kitart az ünnepek utáni könnyedebb ételek iránti igényünk. Így arra gondoltam készítünk egy finom natúr szeletet és mellé egy egyszerű könnyű salátát. Így került asztalra ez a fogás.
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- só
- őrölt fehérbors
- 1 tk köménymag
- 3 ek méz
- 3 ek száraz fehér bor
- 3 ek fehérborecet vagy almaecet
- 3 ek tökmagolaj ( dió, olívaolaj is jó)
- 30 dkg kockázott bacon
A káposztát gyaluljuk le vagy daraboljuk fel késsel, forrásban lévő sós vízbe helyezzük és forrástól számítva jag gyalultuk 2 percet, ha daraboltuk 4 percet főzzük. Utána leszűrjük és még melegen meglocsoljuk a mézes-borsos-ecetes fűszeres keverékkel. Az öntetbe már nem kerül só, elég a főzővíz.
A szalonnát közben lepirítjuk és azt is zsírjával együtt belekeverjük a salátába, lefedve hagyjuk pihenni és langyosan tálalhatjuk sült húsok mellé. Nagyon finom köret!
Jó étvágyat!