2024. feb 20.

Ázsiai ihletésű brokkolis csirke

írta: Petőcz Szabó András
Ázsiai ihletésű brokkolis csirke

Nagyon szeretjük az ázsiai ételeket, és szívesen készítjük is el őket. A brokkoli száráról le vágjuk a vastag, fás részt, és a szárát is hozzá adjuk az ételhez. A mirin (kínai főzőbort helyettesíthetjük száraz fehérborral. Ízlés szerint pirított szezámmaggal meg szórhatjuk tálaláskor.

azsiai.jpg

 

Hozzávalók: 1 fej brokkoli (50 dekányi), 4 egész csirkecomb kifilézve. szezámolaj, 3 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 darab kaliforniai paprika vagy csili, 1 dl mirin.

 

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben forrástól számíta 2-3 perc alatt megfőzzük. A csirkecombokat nagyobb darabokra vágjuk. Wokban kevés olajat öntünk, a csikrehús minden oldalát megsütjük. kivesszük a húst, a visszamaradt olajon pár perc alat megpirítjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a brokkolit is. Beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát, felöntjük a borral. 2 percig pirítjuk, közben összeforgatjuk. Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint pirított szezámmaggal meg szórhatjuk tálaláskor.

Szólj hozzá

Kínai Húsok és halak