Medvehagymás karfiolkrém

Megszokhattátok, hogy időről időre szendvics feltétekkel jelentkezünk, hogy ne legyen unalmas sem a reggeli és sem a vacsora. Most is egy idényjellegű készült, ezt osztjuk meg veletek. Készítsétek el és fogyasszátok egészséggel, jó étvággyal!
Hozzávalók:
- 1 karfiol kb 1 kg darabolva
- 25 dkg ricotta
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
- egy kis csokor medvehagyma darabolva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
Egy hőálló tálba rakjuk a karfiolt, olívaolajjal locsoljuk, sózzuk, borsozzuk, igény szerint füstölt paprikát is rakhatunk rá, majd jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj. 200 fokon alsó-felső sütésen 30 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, akkor késes betétű robotgépbe tesszük a többi hozzávalóval és összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára és pirítósra kenve fogyasztjuk.
Jó étvágyat!