2024. máj 10.

Édesköményes rizs

írta: Petőcz Ferenc
Édesköményes rizs

4 adag

441345323_10220320824129670_916342804997347658_n.jpg

Egy egyszerű recept jön, de annál nagyobb élményt is ad. Megkezdődött már a grull szezon és a köretek sokszor egyhangúak, ezért gondoltuk változtatunk és jött az ötlet, amit kipróbáltunk és valóban jó fogás lett belőle. MOst nálunk oldalas mellé készült, de bármely sült mellé remek fogás

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
  • 2 apróbbra ágott édeskömény
  • 1 ek zsír
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl víz
  • só, frissen őrölt bors
  • fél citrom leve

A zsíradékon kezdjük el lepárolni a sózott, borsozott édesköményt és hagymát, amikor már fél puha hozzáadjuk a rizst picit pirítjuk, majd felüntjük a vízzel, citrom levével és készre pároljuk fedő alatt.

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá