2024. jún 03.

Fokhagymás sertésragu gombával és újburgonyával

írta: Petőcz Szabó András
Fokhagymás sertésragu gombával és újburgonyával

A petrezyelymes krumplin kívűl is nagyon finom köret az újburgonya. Most ehhez mutatok egy nagyon remek egytálétel receptet.

fokhagymas_sertesragu.jpg

 

Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, olaj 1 kg sertéslapocka, ízlés szerint só és bors,1 ek. mustár, 50 dkg újburgonya, 30 dkg. csiperkegomba, 1 fej fokhagyma.

 

Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, Wokban kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, együtt pirítjuk tovább. Amikor elveszti a nyers színét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amenny épp ellepi. Lefedve addig főzzük, míg a hús majdnem puha lesz, időnként megkeverjük. Ekkor hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát és az újburgonyát, a szeletelt fokhagymát. Együtt, kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak