Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2024. okt 27.

Töltött csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Töltött csirkecomb

A töltött csirke gyermekkori emlékeket idéz a gondtalan hétköznapok és mellé a hétvégi lakomák. Legfőképpen mi a csirkecombot szeretjük, így azt szoktam tölteni. A kalsszikus verzióban van a töltelékben csirkemáj, nálam ez nem volt itthon, de jól tudtam pótolni és nem csak látványos, de finom fogás…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2024. okt 27.

Zöldséges garnéla rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Zöldséges garnéla rizzsel

Hasonló recept már készült nálunk, de ez mégis egy picit más, ezért ajánlom szeretettel. Hozzávalók:  30 dkg garnéla 15 dkg rizs 15 dkg cukkini kockázva 1 kápia vagy piros kaliforniai paprika kockázva 1 paradicsom kockázva só, bors fél citrom leve 2 ek olívaolaj A fenti alapanyagokat a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2024. okt 27.

Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve

írta: Petőcz Ferenc
Sajtos sertésrolád gombával, baconnal töltve

Az idei ősz remek gombaszezont hozott, nekünk is sikerült sokfélét betakarítani és bízakodunk is a további gombaszedésben. Ebbe a receptbe is kell gomba, de amikor készítettük, akkor még csak bolti volt a terítéken. Mindenesetre így is sikerült egy remek, gyors fogást összerakni, amely éke lehet…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2024. okt 27.

Finomfőzelék

írta: Petőcz Ferenc
Finomfőzelék

A finomfőzelék gyermekkorom menza étele volt. Nekem ott nem volt szerencsém hozzá, nekem Anyu mindennap főzőtt, így hézi ételeken nevelkedtem, de többször terítkre került nálunk is fogás. Az évek során viszont feledésben volt, fiókban lapult az étel, így most elkészítettük és réjöttem, többször kell…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása