2025. feb 02.

Tonhalas tészta

írta: Petőcz Ferenc
Tonhalas tészta

4 adag

475728153_10222154418728389_171754417997875223_n.jpg

Körülnéztünk itthon, hogy ne kelljen boltba menni és mivel minden adott volt egy jó fogáshoz, így került ez a vacsora az asztalra. Sokat nem kellett dolgozni vele és finom.

Hozzávalók:

  • 35 dkg tintahal tintás tészta (bármilyen tészta jó)
  • 1 bébi cukkini karikázva
  • 1 kápia paprika
  • 1 tv paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 2 doboz tonhal konzerv
  • 1 kis üveg aprszemű kapribogyó
  • só, bors
  • 1 üveg tonhalas paradicsommártás (az egyik kereskedelmi láncnál kapható)

A tésztát rakjuk fel főni. Közben elkészítjük az ételt. A tonhal alól az olajat leöntjük egy serpenyőbe, ezen megpároljuk a zöldségeket, hozzáadjuk a kapribogyót, a mártást, majd a halat és csak ekkor sózzuk, borsozzuk ha szükséges. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a kész mártással és tálaláskor frissen reszelt grana padano vagy parmezán mehet rá.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta