2025. feb 16.

Borsófehérje fasírt

írta: Petőcz Ferenc
Borsófehérje fasírt

480292241_10222223948186582_563596562669411670_n.jpg

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé.

Hozzávalók:

  • 10 dkg borsófehérje granulátum
  • 2 ek zabpehely
  • 3 dl meleg víz
  • 5 ek liszt +0,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk vöröshagyma granulátum
  • 1 tk fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • olaj

A borsófehérjét a zabpehelyell, fűszerekkel sóval elkeverjük, hozzáadjuk a 3 dl vizet. Elkeverjük. Lefedjük, pihenni hagyjuk 10 percet. Ezalatt az alapanyagok bedagadnak, ekkor hozzáadjuk a lisztet és a maradék vizet (ez már hideg víz). ÖSszekeverjük, ismét lefejdük 10 percre. A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra. 

480488923_10222223949706620_5497358011822759563_n.jpg

Süőpapírral bélelt tepsit előkészítünk. Vizes kézzel vagy gumikesztyűben fasírtokat formázunk. A sütőpapírt megkenjük kevés olajjal, erre kerülnek a fasírtok, majd lekenjük a tetejét is olajjal és kb 30 perc alatt készre sütjük. 

480358464_10222223949146606_190589029369477978_n.jpg

Jó étvégyat!

 

 

Szólj hozzá