Hamis tojáskrém
Volt egyszer egy február, az élet úgy hozta, hogy időkényszerbe kerültünk és időszűkébe. Így sajnos karácsony óta nem tudtunk találkozni testvéremmel. Viszont végre adott egy kis idő és a sok finom étel mellé előételnek készült ez a kence, amelynek testesebb tojás színe volt, csak nem tudtam megfelelő fényképet hozni. Mindenesetre ajánlom bárki asztalára. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
- 40 dkg natúr tofu
- 4 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 ek kurkuma
- frissen őrlt bors
- 2 tk fekete himalája só
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom
- 1 fej lilahagyma
A tofut morzsoljuk egy késes betétű robotgépbe, adjuk hozzá a fűszereket a sót (ettől a sótól lesz tojás íze), az olívaolajat, a citrom levét és turmixoljuk össze. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és hagyjuk állni egy éjszakát.
Jó étvágyat!