2017. feb 03.

Füstölt hal

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt hal

Elkészítés: 30 perc + pácolás

Hozzávalók: 4 darab makréla vagy pisztráng, fűszerek ízlés szerint

A fent sorolt halakon kívül busa vagy harcsa vagy lazac, angolna(balatoni). A busából finom halas töltött káposzta készíthető
A halat füstölés előtt 1 nappal pácoljuk be sóval, borssal, chili paprikával, rozmaringgal, reszelt fokhagymával, babérlevéllel. Majd másnap kb 30 percig kell füstölni halfüstölő használatával. Isteni étek. remek recepteket kaptok majd belőle itt a blogon, ezek most készült makrélák.

hal1.jpghae2.jpghal3.jpghal4.jpg

Ez meleg füstölési eljárás, amit bemutattam, így a hal kb 2-3 hetet áll el hűtőben.

A receptet Petőcz Feremc készítette.

Szólj hozzá

Tartósítunk Húsok és halak