Tisztítóleves, lúgos kémhatású
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Hozzávalók: 1 póréhagyma felkarikázva, 1 sárgarépa (reszelve), 1 kisebb karalábé + a levele a végén, 2 közepes méretű burgonya felkockázva, 1 fej brokkoli ( a szárát se dobjuk ki! Hámozzuk meg, és kockázzuk fel!), 8 dekányi köles, 1 konzerv kókusztej, 1 ek currypor (ízlés szerint bármilyen lehet!), a karalábé levele erektől mentesen kedvünk szerint felaprítva.
A felaprított póréhagymát kevés olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Kb. 2-3 percig pirítjuk. Mehet rá az összes zöldség a brokkolit kivéve. Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel, ezután ízlés szerint ízesítjük. Félpuhulásig főzzük a levest, majd jöhet bele a hántolt köles, és a brokkoli, és a kókusztej is. Addig főzzük, amíg a köles meg nem puhul. A felvagdalt karalábé levelekkel meghintve tálaljuk.
A receptet Szabó András készítette.