2017. feb 05.

Medvehagymás-tepertős pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás-tepertős pogácsa

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

  • Medvehagymás tepertős pogácsa:
    1 kis pohár tejföl
    1 zacskó szárított élesztő
    25 dkg margarin
    1 kis csokor aprított medvehagyma
    1 tojás
    0,5 kg liszt
    1 ek cukor

pogi1.jpg

Ez a tészta alapanyaga, összedolgozzuk, pihentetjük, majd nyújtjuk és megkenjük 25 dkg darált tepertővel, amelyet sózunk és borsozunk ízlés szerint. ezt követően hajtogatjuk a tésztát és pihentetjük 30 percet

pogi4.jpg

pogi3.jpg

A nyújtást, hajtogatást 3-szor ismételjük a pihentetéssel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük hőlégkeverésen. Az íze mellett az illata is mennyei.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

pogi2.jpg

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek