2017. feb 05.

Narancsos-csokis kuglóf

írta: Petőcz Ferenc
Narancsos-csokis kuglóf

Elkészítés: 1 óra 15 perc, könnyű

Hozzávalók:

30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 5 tojás, 2 darab narancs leve, héja és 1 narancs filézve, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 33 dkg liszt, 5 dkg étcsoki aprítva

kuglof2.jpg

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a narancs levét, kakaót, lisztet, sütőport, csokidarabokat, narancshéjat. 

Margarinnal kikent kuglóformába tesszük a tészta felét, majd erre kerülnek a narancsfilék úgy, hogy ne érjenek a forma falához. A tetejére kerül a maradék tészta. 

160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kihűlt porcukorral hintjük, tálaljuk.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek