Narancsos-csokis kuglóf
Elkészítés: 1 óra 15 perc, könnyű
Hozzávalók:
30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 5 tojás, 2 darab narancs leve, héja és 1 narancs filézve, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 33 dkg liszt, 5 dkg étcsoki aprítva
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a narancs levét, kakaót, lisztet, sütőport, csokidarabokat, narancshéjat.
Margarinnal kikent kuglóformába tesszük a tészta felét, majd erre kerülnek a narancsfilék úgy, hogy ne érjenek a forma falához. A tetejére kerül a maradék tészta.
160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kihűlt porcukorral hintjük, tálaljuk.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette