Spenótos csicseriborsóleves
Elkészítés: 45 perc, könnyű
Hozzávalók: 1 póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa,1 db 40 dkg-os csicseriborsó-konzerv, kb. 10 dkg. spenót, 1 kezeletlen citrom héja, só, bors, 1kk. őrölt római kömény, olaj.
Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a karikákra vágott póréhagymát, és kissé lepirítjuk. Amikor ez kész, belereszelem a fokhagymát. Amint illatozni kezd, hozzáadtam a felkockázott sárgarépát. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam az őrölt római köményt, és felöntöttem 1,25 liter vízzel.
A lecsöpögtetett csicseriborsót, és a spenótot, valamint a reszelt citromhéját akkor adom hozzá, amikor a répa szinte teljesen megfőtt. Egyet forraltam rajta, majd kész is lett.
A receptet: Szabó András készítette