2017. feb 05.

Tarkedli

írta: Petőcz Ferenc
Tarkedli

Elkészítés: 3 perc+ kelesztés + sütés, könnyű

Itt a fánk szezon és tarkedlinak is közte a helye, így íme a receptem.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 1 evőkanál cukor
- 4 deciliter tej
- fél élesztő

tarkedli3.jpg

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, és utána szobahőmérsékleten egy fél óráig állni hagyjuk.

tarkedli1.jpg

tarkedli2.jpg

Ezután forró olajban kisütjük, körülbelül egy tarkedli egy evőkanálnyi tészta, de egyéni ízlés szerint süthető. Mi ház vörösboros bodza lekvárral és házi dinnye lekvárral ettük. Finom. Induljon a fánkszezon!!!

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

tarkedli4.jpg

Szólj hozzá

Cseh Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek