Távol-keleti jellegű saláta Feri módra
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Hozzávalók:
30 dkg natúr tofu
1 fej jégsaláta vagy bármilyen más saláta
1 nagyobb lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Egy nagyobb kaliforniai paprika
2 paradicsom
kígyóuborka
0,5 dl szójaszósz
2 ek balzsamecet
2 ek méz vagy barnacukor
bors, só
0,5 dl olívaolaj
z olívaolajat a cukrot vagy mézet, a szójaszószt, a balzsamecetet, reszelt fokhagymát, aprított vöröshagymát, frissen őrölt borsot összekeverjük, Hozzáadjuk az aprított tofut és egy napra hűtőbe tesszük. Időnként összerázzuk.
Másnap salátát helyezünk adagonként a tányérokra, erre kerül az aprított kaliforniai paprika, paradicsom, uborka és a szeletelt lilahagyma. Enyhén sózzuk.
A tofut egy felforrósított serpenyőben lassú tűzön barnára sütjük. Ezt követően a salátákra adagoljuk, a megmaradt szósszal pedig leöntjük az egészet. Ha van otthon szezámmag vagy valamilyen magkeverékünk, akkor azt pirítsuk meg és azt is tegyük a tetejére. Ettől finomabb. Egészséges, gyors és finom. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!
A receptet: Petőcz Ferenc készítette