Nyúl tagine kuszkusszal
Elkészítés: 3 óra, közepesen nehéz
A marokkói konyha egyik híres étele a tagine. Több ilyen ételt is feltöltünk majdnektek, íme egy újabb finomság. Fantasztikus ízek és illatok. Fűszeres nyúl tagine Görbéné Vincze Edit által készített autentikus edényben.
2 fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd kevés olívaolajon picit megpárolunk. Az egészet a tagine tálba rakjuk, majd ráhelyezzük az 1 kg nyúl lapocka darabokat. Sózzuk, borsozzuk,, hozzáadunk 5 dkg aprított aszalt barackot, 1 sózott citrom darabolt héját ( http://regiesujetkek.blog.hu/2017/03/17/sozott_citrom ), 1 paradicsomot aprítva és néhány gerezd reszelt fokhagymát. Meghintjük 1 ek ras el hanout fűszerkeverékkel, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Átkeverjük és lassú tűzön sütőben 2-3 órát pároljuk időnként kevergetve. A hús nem szárad ki és leválik a csontról. Kár, hogy nem tudom átküldeni az illatokat.
Köretként kuszkusz készült hozzá. Ez a mennyiség 6 adagnak elég, így 50 dkg kuszkusz, 0,75 liter forró vízzel leöntünk és hozzáadunk fél deci olívaolajat,sót, kuszkusz fűszerkeveréket. Lefedve állni hagyjuk,kb negyedóra után átforgatjuk és pergő szemeket kapunk. Belekeverjük a maradék 5 dkg aprított sárgabarackot és ezzel tálaljuk az ételt.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette