2017. máj 07.

Tejszínes spárgaleves

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes spárgaleves

Elkészítés: 30 perc, könnyű

dsc07957.JPG

Most kezdődik igazán a spárga idény, kezd megfizethetővé válni az ára és mi ki is használjuk ezt. Tartósítani is fogjuk, de addig is fogyasztjuk, így egy újabb recept nektek, amelyet követ majd a többi. Szeretni fogjátok és diétához is ideális.

Egy adag 157 kcal, szénhidrát 20 gramm, zsír 0,54 gramm, fehérje: 6 gramm

dsc07954.JPG

1 kg zöld spárgának a szárát ott törjük el, ahol enged. A fás részt tegyük egy edénybe 2 dl száraz fehér borral, 1 citrom levével 3 gerezd tört fokhagymával a citromnak a héjával, 1 vöröshagymával, 2 ek cukorral és ízlés szerint sóval 1,2 liter vízzel. Kezdjük el így főzni az alaplevet a maradék spárgát pedig daraboljuk a sípjával együtt és tegyük félre.

dsc07955.JPGdsc07956.JPG

Közben egy grill serpenyőben bacont jelen esetben nekem volt házi szalonnám én azt pirítottam a leveshez feltétnek, a lényeg a roppanjon és, hogy könnyű legyen.

Amikor az alaplevünk megfőtt, leszűrjük vagy kiszedjük belőle és kidobjuk a fás spárgát, citromhéjat, hagymát és 2 ek keményítőt elkeverünk 2 dl főzőtejszínnel és azzal sűrítjük a levest, szükség esetén még sózzuk. Hozzáadjuk a zsenge spárgát a sípokkal és kb 1-2 percet főzzük.

Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel és a szalonnával tálaljuk.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette.

 

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta