Polip pörkölt
Elkészítés: 1,5 óra könnyű
Görög polip pörkölt. Ebben az ételben az a jó, hogy itthon is elkészíthető, viszont elkészítés után a leírt mennyiségből 8 adag lesz, tehát kiadós, hiába tűnik elsőnek drágának a polip. Itthon 1500-2500 Ft között van az ára, de ha hasonlítjuk az általam kedvelt harcsával, annak ára még drágább, sajnos.
1,2 kg polip darabolva
1 kg vöröshagyma aprítva
4 nagyobb paradicsom darabolva
só, bors, babérlevél
1 dl száraz vörösbor
3 gerezd fokhagyma reszelve
olívaolaj
A hagymákat az olívaolajon kevés sóval összepárolom, majd hozzáadom a paradicsomot, borssal, babérlevéllel fűszerezem és hagyom picit levet engedni. Ekkor kerül bele a polip és a bor. Innentől közepes tűzön időnként kevergetve főzzük. A saját leve elég lesz hozzá. Mi kenyérrel ettük, de magyarként elképzeltem ezt az ételt, hogy bográcsban, főtt krumplival milyen lehet. Nagyot nyeltem. De így is elfogyott, nagyon finom.