2017. jún 13.

Rizssaláta

írta: Petőcz Ferenc
Rizssaláta

Elkészítés: 20 perc, könnyű

dsc08437.JPGRéges-régen, amikor még gyermek voltam, Anyukám készítette ezt a hétvégi megmaradt húsiból. Azóta én rendszeresen elkészítem szintén maradékkal, de néha nélküle csak úgy magában vagy köretként valamihez. Egyszerű, gyors és finom.

30 dkg rizst főzzünk meg, majd amikor visszahűlt hozzáadunk paprikát, paradicsomot, uborkát, hagymát darabolva, sózzuk, picit borsozzuk, ecettel vagy citromlével megöntjük. Ha van maradék húsunk, azt is hozzá adjuk darabolva, mert ez jó tipp az el nem fogyasztott étel ki nem dobására. Behűtve isteni frissítő a nyári napokon.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta