2017. júl 01.

Kínai citromos csirke

írta: Petőcz Ferenc
Kínai citromos csirke

citrmos_csirke.jpg

Szeretjük a kínait, de mindenhol csak ugyanaz a pár étel kapható, pedig ismert arról a kínai konyha, hogy sokrétű, ízletes és gazdag. Így keresgéltünk találtunk egy finomságot, ezért osztjuk meg nektek. Jó étvágyat.

Kockázott 65 dkg csirkecombot és mellett vegyesen előkészítünk és egy wokban 2 ek  felhevített olajban 3-4 perc alatt megpirítjuk, a húst kivesszük. 1 dl vizet 1 tk keményítővel elkeverünk. A wokba öntünk 3 ek citromlevet,8 ek vizet és ehhez adjuk a keményítős keveréket és 2 ek cukrot és 3 ek édes fehérbort. Gyorsan összeforraljuk, majd hozzáadjuk a húst és rizzsel, citromkarikával kínáljuk. 

Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak