2017. júl 06.

Slambuc

írta: Petőcz Ferenc
Slambuc

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

slambuc1.jpg

Slambuc, ahogy mi készítettük. Nyilván eme ételnek sok verziója létezik, mi ezt ismerjük.
6 személyre a recept:
40 dkg lebbencs tészta
1 kg burgonya kockázva
2 paradicsom
2 TV paprika
1 hegyes erőspaprika
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma reszelve
15 dkg házi füstölt szalonna kockázva
só, őrölt bors, őrölt kömény

slambuc2.jpgslambuc3.jpg
A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk hozzá a burgonyát, a pirospaprikát, a fűszereket, paradicsomot, paprikákat.

slambuc4.jpg

Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Forraljuk fel, időnként keverjük meg, de csak az elején. Vegyük takarékra, majd időnként rázogassuk, nehogy összetörjön. Finom, tartalmas étel, házi savanyúval, kovászos uborkával isteni.

slambuc5.jpg

Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük