2023. jún 14.

Citromos pacalleves

írta: Petőcz Szabó András
Citromos pacalleves

Nincs is jobb elfoglaltság, mint kint főzni, sütögetni. Ehhez ajánlok most egy bográcsos ételt, nagyon finom és hamar el is készül.

citromos_pacalleves1.jpg

Hozzávalók:  65 dkg konyhakész pacal,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, fél szál póréhagyma, pár szem burgonya, só, bosr, köménymag, citrom ízlés szerint, 1 kis pohár tejföl.

citromos_pacalleves2.jpg

Elkészítés: a konyhakész pacalt feltesszük főni, annyi vizet adunk hozzá hogy bőségesen ellepje. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Amíg fő a pacal addig megtistítjuk a zöldségeket. A burgonyát felkockázzuk, a többi zöldséget felkarikázzuk. Amikor a pacal már szinte teljesen megfőtt akkor adjuk hozzá a zöldségeket. Ha a hozzávalók megpuhultak, akkor a tejfölt kevés levessel jól kikeverjük, hogy ne csomósodjon össze (hőkiegyenlítés), és a forrásban  lévő levesbe öntjük, összekeverjük. Pár perc alatt összeforraljuk. Tálaláskor ízlés szerint citrommal savanyítjuk.

Szólj hozzá

Magyar Szabadban láttuk főztük