Fetás szalonnás tészta zöldborsóval
Elkészítés: 40 perc, könnyű
A tésztához 30 dkg durumlisztből kevés sóból 1 ek olívaolajból, 1,5 dl langyon vízből tésztát gyúrunk. Pihentetjük 30 percet, majd tésztagéppel kinyújtjuk, szélesmetélt fejjel metéltet vágunk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
20 dkg házi szalonnát kockázva megpárolunk, hozzá adunk egy fej kockázott vöröshagymát, 3 gerezd reszelt fokhagymát és 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsót.
3-4 percet pároljuk, majd felöntjük 3 dl főzőtejszínnel és adunk hozzá 12 dkg feta sajtot. Mártást főzünk, szükség esetén rakunk bele sót, de a feta sós, így óvatosan. Amikor a tésztát kifőztük a mártás kész, összeforgatjuk az egészet ls tálaláskor frissen morzsolt fetával szórjuk a tésztát.
Jó étvágyat!