Házi fokhagymás felvágott
A házi csirkemell sonka után egy újabb felvágott, amely szintén hamar elfogyott. Érdemes kísérletezni, készíteni ezeket, feldobja az unalmas szendvicseket és ha a család együtt készíti, tartalmas programnak ígérkezik, még sincs vele sok munka. Ez most egy fokhagymás felvágott variáns lesz, de majd jön házilag készült párizsi is. Jó étvágyat.
1 kg combot vagy lapockát daráljunk le 10 gerezd fokhagymával és egy fej vöröshagymával, adjunk hozzá 30 dkg darált hájat, majd sózzuk, borsozzuk (fehérborssal), adjunk hozzá 1 ek pirospaprikát és az egészet rakjuk egy késes betétű robotgépbe, adjunk hozzá 1,5 dl vizet és addig járassuk a gépet, amíg egy ragacsos, egynemű masszát kapunk.
Ehhez a masszához adunk még 20 dkg darált vagy apróra vágott húst. Az egészet keverjük össze és töltsük bélbe vagy műbélbe. Lehetőleg vastagabba, mint én, de most csak ez volt itthon. Kössük le a végeit és lassú tűzőn felforralva, takarékon pároljuk 3 órát, majd a lében hagyjuk kihűlni. Hűtsük be és kész is vagyunk.