Sütőtökös tejszínes ragu párolt rizzsel
Elkészítés: 1 óra, könnyű
A sütőtök most éri el hazánk gasztronómiájában azt a helyet, amelyet megérdemel. Mert régen csak sütöttük. Most pedig már ételek sokasága érhető el, ezért itt van ez, de már többet is találtok oldalunkon.
60 dkg csirkemell kockázva, sózva és borsozva
1 ág friss zsálya, szárított is jó, ha nincs friss.
kb 70 dkg sütőtök vékonyra szelve, mi a felvágott szeletelővel csináltuk.
só,bors és 0,5 dl főzőtejszín
Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan margarinnal vagy vajjal. Belerétegezzük a sütőtököt, majd sózzuk, borsozzuk, erre kerül a hús és a zsálya levelek.
Lefedjük a tökszeletekkel, amelyet szintén sózunk, borsozunk. Felöntjük a tejszínnel és készre sütjük kb 40 perc 180 fokon. Rizzsel tálaljuk.