2017. nov 26.

Sütőtökös tejszínes ragu párolt rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtökös tejszínes ragu párolt rizzsel

Elkészítés: 1 óra, könnyű

tok9.jpg

A sütőtök most éri el hazánk gasztronómiájában azt a helyet, amelyet megérdemel. Mert régen csak sütöttük. Most pedig már ételek sokasága érhető el, ezért itt van ez, de már többet is találtok oldalunkon.

tok3_1.jpg

60 dkg csirkemell kockázva, sózva és borsozva
1 ág friss zsálya, szárított is jó, ha nincs friss.
kb 70 dkg sütőtök vékonyra szelve, mi a felvágott szeletelővel csináltuk.

tok4.jpg


só,bors és 0,5 dl főzőtejszín

tok5.jpg
Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan margarinnal vagy vajjal. Belerétegezzük a sütőtököt, majd sózzuk, borsozzuk, erre kerül a hús és a zsálya levelek.

tok6.jpg

Lefedjük a tökszeletekkel, amelyet szintén sózunk, borsozunk. Felöntjük a tejszínnel és készre sütjük kb 40 perc 180 fokon. Rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta