Kókuszos szaloncukor
könnyű
Kókuszos szaloncukor:
30 dkg cukrot 25 dkg kókuszzsírral (Aldiban lehet venni) 1 dl vízzel folyamatos keverés mellett felforralunk.
Amikor felforrt a keverést nem hagyjuk abba, de takarékra vesszük, főzzük kb 5 percet, amíg sűrű fortyogó szirupot kapunk, a keverés azért kell, mert a masszának fehérnek kell maradni, nem karamellizálódhat, mert az már egy másfajta szaloncukor lenne és kellene hozzá tejszín, de itt nem kell.. Lezárjuk a gázt és belekeverünk 25 dkg kókuszreszeléket.
Egy kb 30*20 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, bele tesszük a masszát, egy napra mehet a hűtőbe szilárdulni, majd feldaraboljuk és gőz felett kevés olajjal vagy vajjal olvasztott csokiba forgatjuk a darabokat, után lecsepegtetjük és mehet száradni. Ha ez meg van, akkor lehet csomagolni. Én a Kreatív Hobby boltban vett mikrofóliába csomagoltam. Olcsó és praktikus, a csomagolásba nem ragad bele a szaloncukor és tartja a formát.