2017. dec 02.

Kókuszos szaloncukor

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszos szaloncukor

könnyű

kokusz4.jpg

Kókuszos szaloncukor:
30 dkg cukrot 25 dkg kókuszzsírral (Aldiban lehet venni) 1 dl vízzel folyamatos keverés mellett felforralunk.

kokusz3.jpg

kokusz2.jpg

Amikor felforrt a keverést nem hagyjuk abba, de takarékra vesszük, főzzük kb 5 percet, amíg sűrű fortyogó szirupot kapunk, a keverés azért kell, mert a masszának fehérnek kell maradni, nem karamellizálódhat, mert az már egy másfajta szaloncukor lenne és kellene hozzá tejszín, de itt nem kell.. Lezárjuk a gázt és belekeverünk 25 dkg kókuszreszeléket.

kokusz1.jpg

Egy kb 30*20 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, bele tesszük a masszát, egy napra mehet a hűtőbe szilárdulni, majd feldaraboljuk és gőz felett kevés olajjal vagy vajjal olvasztott csokiba forgatjuk a darabokat, után lecsepegtetjük és mehet száradni. Ha ez meg van, akkor lehet csomagolni. Én a Kreatív Hobby boltban vett mikrofóliába csomagoltam. Olcsó és praktikus, a csomagolásba nem ragad bele a szaloncukor és tartja a formát.

Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek