Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. jún 17.

Tejszínes kapros kagylós spagetti

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes kapros kagylós spagetti

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Sajnos van az a nap, ami mindig eljön. Holnap véget ér szép nyaralásunk a napfényes Görögországban, már az ég is beborult és az eső siratja haza utunk. De mi még egy saját tengeri ételt összedobtunk. Hogy milyen lett? szerintem isteni, oly annyira, hogy a szomszédos Olimposzon az istenek ide dobták…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. jún 15.

Görög csirkeleves

írta: Petőcz Ferenc
Görög csirkeleves

Elkészítés: 2 óra, könnyű

Görögország híres az egyszerű, de nagyszerű konyhájáról, ezt a levest még 2010-ben kóstoltuk Nei Poriban és megkaptuk a helyi tavernából a receptet is, nagyon ízlett. Azóta felkerül az asztalra rendszeresen. Próbáljátok ki. Görög csirkeleves: 3 közepes csirkefarhát 2,5 liter víz 1…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája

2017. jún 14.

Bográcsos kakas pörkölt

írta: Petőcz Ferenc
Bográcsos kakas pörkölt

Sajnos kevés lehetőségünk van, de végre sikerült rá időt szakítani és tudjuk, hogy a legjobb alapanyagok a kertből jönnek és nem a boltból, így készült ez finom kakas pörkölt. Jó étvágyat. 10 dkg házi szalonnát pirítsunk meg zsírjára sütve, majd adjunk hozzá 3 nagy fej kockázott vöröshagymát, 5…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2017. jún 13.

Kapros sörtésztában sült tök rozmaringos rizzsel

írta: Petőcz Szabó András
Kapros sörtésztában sült tök rozmaringos rizzsel

Ezt a receptet az szülte, hogy Görögországban vagyunk, és a helyi ízeken kívül a hazairól se szoktunk elfeledkezni itt tartózkodásunk ideje alatt. Eredetileg tökfőzeléknek vásároltuk az alapanyagokat, csak az apartmanban vettük észre, hogy nincs reszelőnk... Bármilyen más zöldséggel nyugodtan…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. jún 13.

Briós

írta: Petőcz Ferenc
Briós

Elkészítés: 1 óra 20 perc, közepesen nehéz

A XV. századi francia csoda péksüti a briós, ki ne szeretné. Mi csináltunk és a képen látható mennyiséghez szól a recept, persze lehet többet, nagyobbat, kisebbet készíteni. Egy biztos jön a hétvége és eme éteknek reggelente a család apraja nagyja örülne egy pohár tejjel, kakaóval, teával, így…

Tovább Szólj hozzá

Francia Nemzetek konyhája Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

2017. jún 13.

Rizssaláta

írta: Petőcz Ferenc
Rizssaláta

Elkészítés: 20 perc, könnyű

Réges-régen, amikor még gyermek voltam, Anyukám készítette ezt a hétvégi megmaradt húsiból. Azóta én rendszeresen elkészítem szintén maradékkal, de néha nélküle csak úgy magában vagy köretként valamihez. Egyszerű, gyors és finom. 30 dkg rizst főzzünk meg, majd amikor visszahűlt hozzáadunk paprikát,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. jún 12.

Görög töltött káposzta

írta: Petőcz Ferenc
Görög töltött káposzta

elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Ennek aktualitása van, ha már itt nyaralunk. A töltött káposztát tradicionálisan mindenki magyar ételnek hiszi, pedig zsidó alapokon nyugszik, de erről majd egy későbbi receptnél. Most viszont a görög nemzeti töltött káposzta jöjjön:50 dkg darált hús20 dkg rizsegy zsenge csokor kaporkelkáposzta.só,…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. jún 12.

Rántott leves másként

írta: Petőcz Ferenc
Rántott leves másként

Elkészítés: 30 perc, egyszerű

Mi magyarok szeretjük a levest. Sajnos ezt egy bizonyos kor után merjük bevallani magunknak. Külhonban nyaralva sok helyen nehéz hozzájutni egy tányér leveshez. Így van ez a görög tavernák világában. Ettől független fogtok majd görög leves receptet is kapni. Most viszont az itt összeszedett…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

süti beállítások módosítása