Görög csirkeleves
Elkészítés: 2 óra, könnyű
Görögország híres az egyszerű, de nagyszerű konyhájáról, ezt a levest még 2010-ben kóstoltuk Nei Poriban és megkaptuk a helyi tavernából a receptet is, nagyon ízlett. Azóta felkerül az asztalra rendszeresen. Próbáljátok ki.
Görög csirkeleves:
3 közepes csirkefarhát
2,5 liter víz
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 zellergumó
6 evőkanál rizs
3 tojás
1 citrom
só és bors
A tojás, a bors, a citrom és a rizs nélkül a hozzávalókat tegyük fel főni. Amikor kb 2 liter levesünk marad, vegyük le a tűzről. A levest szűrjük le, a zöldségeket, a farhátat eltehetjük egy salátának későbbre. Az alaplevelet melegítsük fel, tegyük hozzá a rizst és főzzük meg benne. Eközben a 3 tojás a citromnak a levével keverjük habosra. Amikor a rizs megfőtt, a leves vissza kell hűteni kb 60-70 fokra. A citromos tojáshoz merjünk hozzá lassan 2-3 merőkanál levest, ezzel jól keverjük el, majd az egész mártást keverjük a leveshez. Azonnal tálaljuk, a tetejét frissen őrölt borssal szórjuk. Gazdagíthatjuk frissen vágott petrezselyemmel, kaporral. Aki szereti a citromot, ekkor még egy kis levet adhat hozzá. Frissítő tavaszi, nyári leves.