Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. aug 06.

Egy paprikás krumpli bográcsban élete képekben

írta: Petőcz Ferenc
Egy paprikás krumpli bográcsban élete képekben

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2017. aug 05.

Gyűrűs tuskógomba

írta: Petőcz Ferenc
Gyűrűs tuskógomba

A képen már csak az általunk feldolgozott gomba látható.  OLDALUNK NEM GOMBAHATÁROZÓ! FONTOS, HOGY MINDEN LESZEDETT GOMBÁT VIGYÜNK EL SZAKELLENŐRNEK BEVIZSGÁLNI. MINDEN KÜLÖNBÖZŐ FAJT KÜLÖN CSOMAGOLJUNK. A SZABÁLYOK BE NEM TARTÁSÁÉRT AZ OLDAL SZERKESZTŐI FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALNAK. Gyűrűs…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük

2017. aug 03.

Paradicsomos káposzta lecsókolbásszal

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos káposzta lecsókolbásszal

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Miközben a nagy melegben készül a kovászolt káposzta, maradt káposztánk közel 1,5 kg. Így valamit csinálni kellett, mert enni kell. Könnyűt, gyorsat szerettünk volna, ezért jött az ötlet, mert rájöttünk, legalább 10 éve nem ettünk paradicsomos káposztát, ajánlom hétvégére nektek. Egy adag: 470…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. aug 03.

Fetás szalonnás tészta zöldborsóval

írta: Petőcz Ferenc
Fetás szalonnás tészta zöldborsóval

Elkészítés: 40 perc, könnyű

A tésztához 30 dkg durumlisztből kevés sóból 1 ek olívaolajból, 1,5 dl langyon vízből tésztát gyúrunk. Pihentetjük 30 percet, majd tésztagéppel kinyújtjuk, szélesmetélt fejjel metéltet vágunk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. 20 dkg házi szalonnát kockázva megpárolunk, hozzá adunk egy fej…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. júl 31.

gyors paradicsom relish

írta: Petőcz Szabó András
gyors paradicsom relish

A relish egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amit, akárcsak egy szószt, vagy egy fűszert, leginkább ízesítésre, étvágygerjesztésre használnak. A Balkánról jól ismert ajvar állagában közel áll hozzá. Kitűnő grillezett, sült húsok mellé ez a hűsítő saláta. Hozzávalók: 1 kg…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2017. júl 31.

májjal töltött rántott gomba

írta: Petőcz Szabó András
májjal töltött rántott gomba

Gyerekkoromban falun éltem, így rengeteg csirkét is tartottuk, többnyire eladási céllal. Anyukám készítette először ezt az ételt. Mivel gombát és májat is vettem, valami könnyű fogást szerettem volna elkészíteni, de valahogy beugrott ez az  ötlet, és ez lett megvalósítva. Hozzávalók: 1 kg…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása