2017. júl 31.

májjal töltött rántott gomba

írta: Petőcz Szabó András
májjal töltött rántott gomba

dsc08800.JPG

Gyerekkoromban falun éltem, így rengeteg csirkét is tartottuk, többnyire eladási céllal. Anyukám készítette először ezt az ételt. Mivel gombát és májat is vettem, valami könnyű fogást szerettem volna elkészíteni, de valahogy beugrott ez az  ötlet, és ez lett megvalósítva.

dsc08799.JPG

Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, 70 dkg csirkemáj, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

dsc08797.JPG

Elkészítés: Roppant egyszerű, a gombákat megpucoljuk, a tönköket félretesszük más ételhez. A gombafejekbe akkora májdarabokat rakunk, ami elfér benne, és a szokásos módon panírozzuk, és megsütjük. Gyors paradicsom relish volt a körete.

dsc08798.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak