2017. júl 31.

gyors paradicsom relish

írta: Petőcz Szabó András
gyors paradicsom relish

dsc08796.JPG

relish egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amit, akárcsak egy szószt, vagy egy fűszert, leginkább ízesítésre, étvágygerjesztésre használnak. A Balkánról jól ismert ajvar állagában közel áll hozzá. Kitűnő grillezett, sült húsok mellé ez a hűsítő saláta.

dsc08794.JPG

Hozzávalók: 1 kg keményebb húsú paradicsom, 2 lila hagyma, 150 ml olívaolaj, 2 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek apró kapribogyó, petrezselyemzöld, 1 ek balzsamecet.

dsc08795.JPG

Elkészítés: A paradicsomot felkockázzuk, a lila hagymát apróra vágjuk, összekeverjük az olíva olajjal, és a sóval. A keveréket terítsük szét egy tepsin, tegyük a sütőbe legmagasabb grillfokra 10 percre. Borítsuk ki egy tálba, keverjük össze a lereszelt fokhagymával, és a kapribogyóval. Hagyjuk kihűlni, majd 3 ek aprított petrezselyemzöldet és a balzsamecetet forgassuk bele.

Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta