2024. már 14.

Savanyúkáposzta főzelék

írta: Petőcz Ferenc
Savanyúkáposzta főzelék

429571079_10220108296616615_1450077504389854481_n.jpg

Sokszor akad úgy a hétköznapokban, hogy  a megszokott ízek mellett valami újat keresünk. Ránk persze ez rendszerint jellemző. Szeretjük az új ízeket, ételeket, zöldségeket és a kihívásokat. A főzelékek hagyományosan magyaros ételek és most nagy kihívás volt egy tradicionális alapanyag hozzáadása a főzelékekhez. Így került terítékre a következő fogás. Végül annyira jól sikerült, hogy be tettük a készítjük még ételek sorába.

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú kaposzta
  • 20 dkg kockázott paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek currypor
  • 2 babérlevél
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • frissen őrölt bors, só
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 7,5 dl zöldségalaplé (kockából)
  • 2 ek étkezési keményítő
  • feissen reszelt torma (ízlés szerinti mennyiség)

A zsíron lepirítjuk a hagymákat, ekkor hozzáadjuk a babérlevelet és acurryport, ezzel egyszer átpirítjuk vigyázva, hogy a fűszer ne égjen meg. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát és azzal együtt pároljuk pár percet, majd beletesszük a paridcsomot és felöntjük alaplével az ételt. többször átkeverve főzzük forrástól számítva fél órát, majd a tejszínnel és joghurttal elkevert keményítővel besűrítjük, fűszerezzük szükség esetén sóval, belekerült a bors és a torma. Eggyet forralunk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta