Savanyúkáposzta főzelék
Sokszor akad úgy a hétköznapokban, hogy a megszokott ízek mellett valami újat keresünk. Ránk persze ez rendszerint jellemző. Szeretjük az új ízeket, ételeket, zöldségeket és a kihívásokat. A főzelékek hagyományosan magyaros ételek és most nagy kihívás volt egy tradicionális alapanyag hozzáadása a főzelékekhez. Így került terítékre a következő fogás. Végül annyira jól sikerült, hogy be tettük a készítjük még ételek sorába.
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú kaposzta
- 20 dkg kockázott paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek currypor
- 2 babérlevél
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 ek zsír
- frissen őrölt bors, só
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 7,5 dl zöldségalaplé (kockából)
- 2 ek étkezési keményítő
- feissen reszelt torma (ízlés szerinti mennyiség)
A zsíron lepirítjuk a hagymákat, ekkor hozzáadjuk a babérlevelet és acurryport, ezzel egyszer átpirítjuk vigyázva, hogy a fűszer ne égjen meg. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát és azzal együtt pároljuk pár percet, majd beletesszük a paridcsomot és felöntjük alaplével az ételt. többször átkeverve főzzük forrástól számítva fél órát, majd a tejszínnel és joghurttal elkevert keményítővel besűrítjük, fűszerezzük szükség esetén sóval, belekerült a bors és a torma. Eggyet forralunk és tálaljuk.
Jó étvágyat!