Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. dec 02.

Decemberi ünnepek

írta: Petőcz Ferenc
Decemberi ünnepek

December 06. Mikulás A piros palástban, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó Mikulás eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklósnak, a Lycia római provinciában fekvő Myra püspökének népies alakja. Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje, ezért a későbbi korokban a népi…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2017. dec 02.

Szaloncukor története

írta: Petőcz Ferenc
Szaloncukor története

A szaloncukor igazi hungarikum,[2] hagyományosan magyar édesipari termék – szemenként selyem- és sztaniolpapírba csomagolt, csokoládébevonatos cukorka –, amelyet a magyar családok a karácsonyfa díszítésére is használnak. A szaloncukor ősét (a fondant-cukrot, ami túltelített cukoroldatból…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2017. dec 02.

Kókuszos szaloncukor

írta: Petőcz Ferenc
Kókuszos szaloncukor

könnyű

Kókuszos szaloncukor:30 dkg cukrot 25 dkg kókuszzsírral (Aldiban lehet venni) 1 dl vízzel folyamatos keverés mellett felforralunk. Amikor felforrt a keverést nem hagyjuk abba, de takarékra vesszük, főzzük kb 5 percet, amíg sűrű fortyogó szirupot kapunk, a keverés azért kell, mert a masszának…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek

2017. dec 02.

SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :

írta: Petőcz Ferenc
SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :

SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :kb 60 dkg sütőtököt kockázzunk fel. Egy 40 dkg-os csicseriborsó konzervet felbontás után csepegtessünk le.Egy lábasban pirítsunk meg 1 ek koriander magot, 1 ek római köménymagot, 1 db csillagánizst, amikor már illatozik, adjunk hozzá vajat és amikor a vaj…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2017. dec 02.

Bukta nutellával és meggy lekvárral töltve

írta: Petőcz Ferenc
Bukta nutellával és meggy lekvárral töltve

Elkészítés: 2 óra közepesen nehéz

Nem rég végre beüzemelésre került szabadon álló indukciós tűzhelyünk. Lakás elektromos vezetékelés és amúgy sem olcsó készülék volt, valamint szabadon állót találni is igencsak nehéz. de meg van. Kenyér már sült benne tökéletes lett, hús is sült az is. Így most a buktára került sor. Mert már 4 éve…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. nov 29.

Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag

írta: Petőcz Ferenc
Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Karácsonyra hangolva ezt a receptünket is ajánlom figyelmetekbe. Ízleni fog. Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag:Ellestem ezt a receptet. Igyekeztem jól elkészíteni, sikerült is, de sajnos a vásárolt hús kettő darabban került elém, nem egyben. Így bűvészkedni kellett. Mert ha egyben érkezik,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása