2017. nov 29.

Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag

írta: Petőcz Ferenc
Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

g2.jpg

Karácsonyra hangolva ezt a receptünket is ajánlom figyelmetekbe. Ízleni fog.

g1.jpg

Gesztenyével töltött pulykamell 10 adag:
Ellestem ezt a receptet. Igyekeztem jól elkészíteni, sikerült is, de sajnos a vásárolt hús kettő darabban került elém, nem egyben. Így bűvészkedni kellett. Mert ha egyben érkezik, félbe kell vágni is úgy tölteni.

g4.jpg
A töltelékhez 1 nagy fej vöröshagymát 10 dkg vajon megpárolunk, majd hozzá adunk 3 gerezd fokhagymával összedarált 20 dkg főtt gesztenyét. Ehhez kerül egy aprítóban összedarált 2 friss vagy szikkadt zsemle. Hozzáadunk kevés frissen reszelt gyömbért, sót és borsot, frissen vágott zsályalevelet és egy tojást. Pihentetjük. 
A húst sózzuk, borsozzuk, majd alufóliát bekenünk vékonyan olívaolajjal, erre kerül tarja és sonka szelet vagy éppen bacon.

g5.jpg

g6.jpg

Erre kerül a húst, amelyet megtöltünk a töltelékkel és feltekerjük, fóliába tekerjük és egy tepsi aljába tesszük a fóliázott húst.

g7.jpg

g8.jpg

g9.jpg

Alá öntünk 2 dl vizet, Lefedjük fóliával és hőlégkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet pároljuk, ekkor levesszük a tepsiről a fóliát, de a húst nem csomagoljuk ki és még 20 perc párolás így, amíg elpárolog a víz nagyja. ekkor óvatosan kivesszük a fóliázott húst, kicsomagoljuk és óvatosan visszarakjuk a tepsibe. Innentől pirosra sütjük.

g10.jpg

Amikor kivettük, hagyjuk 30 percet pihenni a húst, utána szeljük csak, mert különben szétesik.
Mi csicsókapürével tálaltuk, jó párosítás. Jó étvágyat!

g3.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak