2017. dec 02.

Bukta nutellával és meggy lekvárral töltve

írta: Petőcz Ferenc
Bukta nutellával és meggy lekvárral töltve

Elkészítés: 2 óra közepesen nehéz

dsc09764.JPG

Nem rég végre beüzemelésre került szabadon álló indukciós tűzhelyünk. Lakás elektromos vezetékelés és amúgy sem olcsó készülék volt, valamint szabadon állót találni is igencsak nehéz. de meg van. Kenyér már sült benne tökéletes lett, hús is sült az is. Így most a buktára került sor. Mert már 4 éve biztosan nem csináltam, mert van alapanyag és mert szeretjük. Jó étvágyat hozzá!

dsc09759.JPG

2 tojás sárgát 50 dkg lisztet, 5 dkg porcukrot 2 dkg élesztőt, egy csipet sót és 3 dl langyos tejet keverjünk el,majd fakanállal addig keverjük a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd, ekkor hozzáadunk 6 dkg olvasztott házi sertés zsírt és azt is beledolgozzuk a tésztába. Lefedve 1 órát kelesztjük, majd sütőpapírra borítva 1 centi vastag téglalappá nyújtjuk. 8-10 centis téglalapokat vágunk kizsírozunk egy tepsit és a téglalapokat töltjük, feltekerjük és a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Én a felét Nutellával a másik felét Anyósom finom meggy lekvárjával töltöttem. Amikor mind behelyeztük a tepsibe tetejét lekenjük zsírral a sütőt 18 fokra előmelegítjük közben.

dsc09760.JPG

Így letakarva 30 percet kelesztjük, amíg újból növekszik a tészta.

dsc09761.JPG

Hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kifordítjuk és rácson hagyjuk kihűlni. tetjeét porcukorral meg lehet hinteni, csak tálaláskor szedjük szét. Érdemes zárt körülmények közt tartani, mert a tészta kiszárad.

dsc09762.JPG

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek