Farsangi fánk sütőben sütve
Elkészítés: 3 óra, könnyű
Készítettünk ördögpirulát, képviselőfánkot, tarkedlit, szalagos fánkot és a sor végtelen lehet, mert most egy újabb egyszerű, de annál finomabb fánk a sorban.
50 dkg liszthez adjunk 3 dl tejben eloldott 2,5 dkg élesztőt, egy csipet sót 5 dkg olvasztott vajat és 2 ek porcukrot, az egészet dolgozzuk össze és hagyjuk kelni 1,5-2 órát.
A kelesztés végén valami ilyesmit kapunk:
Nyújtsuk ki a tésztát 1,5 centiméter vastagra és szaggassuk ki a fánkokat. Hagyjuk még 30 percet kelni, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fánkok mindkét oldalát kenjük meg olajjal és süssük kb 30 percet vagy ameddig elkészül.
Én a tetejét bolti olvasztott csokival kentem és szórtam meg. Hagyni kell megszáradni és kész. A csoki vagy cukormáz adja az ízét és azt a kihűlt fánkokra kell felkenni. A meleg fánkokról lefolyik a díszítés. Kívül roppanós, belül puha tésztát kapunk.
Jó étvágyat.