2018. feb 17.

Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával

írta: Petőcz Ferenc
Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

dsc09897.JPG

50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg liszttel vagy amennyit felesz, 1 tojással és egy vérnarancs reszelt héjával, 2, ek tejföllel, 2 ek porcukorral. Lágy tésztát kapunk és kb 0,5 cm-re kinyújtjuk lisztezett felületen a tésztát. Innen forró vízbe szaggatjuk a csíkokra vágott tésztát és addig főzzük, ameddig fel nem jön a víz felszínére. Ekkor hideg vízbe szedjük és lehűtjük.

dsc09895.JPG

10 dkg vajat felmelegítünk, majd hozzáadunk 2 ek lisztet és felöntjük 3 dl liter tejjel, krémes mártást kapunk ,amelyhez hozzáadunk 4 ek porcukrot 4 ek tejfölt és 2 ek vörösáfonyát, 1 csomag vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzá keverünk 4 tojás sárgáját és a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és azt is hozzáforgatjuk a krémes masszához, ebbe belekeverjük a kifőzött tésztát és kivajazott zsemlemorzsával hintett tepsibe rakjuk.

dsc09893.JPG

180 fokon kb 45 percet sütjük, porcukorral hintve vagy lekvárral vagy önmagában fogyasztjuk melegen vagy hidegen. Nagyon finom.

dsc09894.JPG

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek