Citromos túrókrém torta
Elkészítés: 1 óra, könnyű
2 tojást 6,4 dkg cukorral 5 percig robotgéppel verjünk haborsra, majd adjunk hozzá 6,4 dkg lisztet, amelyet további egy percig lassú fokozaton keverünk. A tésztát rakjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig hőlégkeverésen süssük meg.
A kihült tésztát a formába kiszedjük és a formát elmosogatjuk, szárítjuk.
Színtelen zselatint 2,5 dl forró vízzel felöntünk és kevés sárga színű ételfestéket adunk hozzá.
A tortához összesen 3 citrom kerül felhasználásra, a torta formá aljába öntünk a színes zselatinből, majd ráhelyezzük a citrom karikákat. A maradék zselatint ráöntjük és hideg helyen kidermesztjük a zselét.
A túróhoz (25 dkg) adunk 2 zacskó vanilíás cukrot, 2 ek cukrot és a 1,5 citrom levét. 2 dl cukrászhabot egy kis zacskó zselatinporral habbá verünk és belekeverjük a gyümölcspépes túrót. A tejszínes túrós masszát a kidermedt zselére tesszük a formába. Erre helyezzük a tésztát és egy 2 óra hosszára betesszük a hűtőbe. Ezt követően egy lapos alátétet rakunk a tortára, határozott mozdulattal megfordítjuk és levesszük a formát a tortáról. Szeleteljük, nagyon finom.