2018. ápr 12.

Borsókrémleves

írta: Petőcz Ferenc
Borsókrémleves

b3_2.jpg

Az ízek, színek fantasztikus összhangja ebben az ételben. Borsókrémleves
1,2 kg mirelit borsó
3 sárgarépa
1 citrom leve
só,bors, 2 csokor petrezselyem aprítva
A borsót enyhén sós vízben(kb1,5l) főzzük meg, a sárgarépát pedig egy külön edényben főzzük. Ha megfőtt a répa, akkor leszűrjük, hozzá teszünk kettő merőkanál megfőtt borsót.

b2_2.jpg

A többi borsót a levével együtt rúdmixerrel pürésítjük.Újra forraljuk a maradék borsóval, répával a citrom levével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a petrezselymet. Forrás után tálaljuk. Mennyi, különleges. Legközelebb a mentával készült változat jön. Jó étvágyat!

b1_2.jpg

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta