2018. júl 26.

Edina töklevese

írta: Petőcz Szabó András
Edina töklevese

dsc01118.JPG

Ez a recept egyik kolléganőm kedvence. Együtt dolgoztunk amikor erről a receptről beszélt nekem, mivel nem volt sok időnk, a hozzávalókat volt csak leírni való ideje, így félkész receptet kaptam tőle. Tökéletes példa arra, hogy van szerepe a tökfőzelék, rántott tök, tökfasírton túl is e zöldségnek a konyhában. Elkészítettem a receptet, és biztosan fel fog nyaranta akár többször is bukkanni az asztalunkon!

dsc01114.JPG

Hozzávalók: 1 kilónyi felkockázott tök (vagy cukkini), 2 db kisebb paradicsom, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 3 db leveskocka, Ízlés szerint fehérbors, 1 kis pohár tejföl, 1 csokor aprított petrezselyemzöld, a rántáshoz: 4 ek. olaj+ 1 ek. liszt.

dsc01115.JPG

Elkészítés: A tököt fazékba tesszük, felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, a feldarabolt paradicsomot, és a reszelt fokhagymát, esetleg fehérborsot is adhatunk még hozzá, és kis lángon megfőzzük. A 4 ek. olajból+ az 1 ek. lisztből rántást készítünk, folyamatos keverés mellett adjuk a leveshez, pár percig így forraljuk, hogy a liszt megfőljön benne. Ezután a tejfölt mindig kis adag forró levessel kikeverjük, ezt is hozzáöntjük a leveshez, kis forralás és már kész is, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és már tálalhatjuk is!

dsc01116.JPG

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta