Ciprusi sertés falatok
Elkészítés könnyű
Ez az étel régen készült, de a blogunkon még nem szerepelt. Így ideje feltölteni ezeket a képeket is különösképpen azért, mert a hétvégi menünk elég nemzetközire sikerült és a mediterrán világ jött a konyhánkba, ez is készült most.
Egy ciprusi étek, amely görög földön török jegyeket hordoz:
0,75 dkg pulyka apróhús
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 fej vöröshagyma kockázva
2 ek őrölt koriandermag
1 mokkáskanál őrölt fahéj
0,5 dl olívaolaj
1+1 dl száraz olaszrizling
1 csokor petrezselyem
1 citrom
só, frissen őrölt bors
A hagymákat a fűszerekkel és az olajjal 1 dl borral, sóval és borssal keverjük el. Adjuk hozzá a húst, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe az egészet. Időnként keverjük meg. Az elkészítéskor pedig közepes lángon a hagymás, pácos húst pároljuk össze, amikor elfőtt a leve adjuk hozzá a maradék bort, a citrom reszelt héját és levét, az aprított petrezselyem zöldet.
Zöldséges rizzsel tálaljuk, az autentikus változat pitában kerül felszolgálásra, csak én lusta voltam begyúrni és sütni hozzá. Az illatokról nem is beszélek, mennyei.