2018. aug 05.

Ciprusi sertés falatok

írta: Petőcz Ferenc
Ciprusi sertés falatok

Elkészítés könnyű

c1_3.jpg

Ez az étel régen készült, de a blogunkon még nem szerepelt. Így ideje feltölteni ezeket  a képeket is különösképpen azért, mert a hétvégi menünk elég nemzetközire sikerült és a mediterrán világ jött a konyhánkba, ez is készült most.

c3_3.jpg

Egy ciprusi étek, amely görög földön török jegyeket hordoz:
0,75 dkg pulyka apróhús
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 fej vöröshagyma kockázva
2 ek őrölt koriandermag
1 mokkáskanál őrölt fahéj
0,5 dl olívaolaj
1+1 dl száraz olaszrizling
1 csokor petrezselyem
1 citrom
só, frissen őrölt bors

c2_2.jpg


A hagymákat a fűszerekkel és az olajjal 1 dl borral, sóval és borssal keverjük el. Adjuk hozzá a húst, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe az egészet. Időnként keverjük meg. Az elkészítéskor pedig közepes lángon a hagymás, pácos húst pároljuk össze, amikor elfőtt a leve adjuk hozzá a maradék bort, a citrom reszelt héját és levét, az aprított petrezselyem zöldet.

c4_2.jpg

Zöldséges rizzsel tálaljuk, az autentikus változat pitában kerül felszolgálásra, csak én lusta voltam begyúrni és sütni hozzá. Az illatokról nem is beszélek, mennyei.

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak